main_illu-06

Hvordan bliver man en bæredygtig kulturinstitution? Også i kulturbranchen fylder ESG-afrapportering og voksende krav om bæredygtighed - både grøn, social og økonomisk - mere og mere i hverdagen. Men hvordan kommer man i gang? Og hvordan sætter man ord på alt det, man allerede gør? Formålet med temaet her er at gøre kulturinstitutioner i stand til at demonstrere deres unikke bidrag til den bæredygtige omstilling af samfundet. Det kan hjælpe med at fremtidssikre den enkelte institution, og samtidig styrkes kulturens kollektive stemme i en tid, der kalder på nye og vedkommende perspektiver på, hvordan man som menneske skal forholde sig til sig selv, hinanden og en verden i hastig forandring.

Anledningen er et samarbejde mellem Midtjysk Kulturakademi og konsulentbureauet Hansen & Ersbøll Agenda, som i 2023 resulterede i et innovativt forløb for 13 kulturinstitutioner, som udviklede bæredygtighedsstrategier med udgangspunkt i netop deres virke og kerneopgave som kulturinstitutioner.

I temaet her kan du finde inspiration til arbejdet med bæredygtighed hos eksperter og i konkrete eksempler fra andre kulturinstitutioner. Vi hjælper dig i gang både ud fra en målbar ESG-tilgang og en mere strategisk tilgang, der sætter kunsten og kulturens unikke muligheder i centrum.

Du kan også finde konkrete værktøjer til bæredygtig strategi og rapportering.

Rigtig god arbejdslyst!

APRIL 2024

den
bæredygtige kultur-institution

viden og Inspiration

Her finder du viden og inspiration til at arbejde med bæredygtighed i kulturinstitutioner. Vi har talt med flere eksperter og institutioner, der deler deres egne erfaringer.

Nye-covers-01

To eksperter i kultur og bæredygtighed giver deres bud på, hvorfor kulturen har en bæredygtig værdi.

Nye-covers-02

Her kan du høre mere om, hvordan kulturen hænger sammen med de andre bæredygtige udfordringer og få en fremtrædende kulturinstitutions bud.

Nye-covers-03

Her ser vi nærmere på, hvorfor måling af kulturens værdi er vigtig, og hvordan man kan måle den.

værktøjer og guides

Her finder du konkrete værktøjer og guides, som kan hjælpe dig og din organisation til at komme i gang med bæredygtighedsarbejdet.

Abstrakt illustration af ESG

Få inspiration til jeres arbejde med bæredygtighed i form af en ESG-tilgang.

Nye-covers-05

Find konkrete værktøjer, som kan hjælpe dig og din organisation godt i gang med bæredygtighedsarbejdet.

Et barn maler et træ som et billede for bæredygtighed

Få mere inspiration til at arbejde med bæredygtighed i kulturbranchen i vores tidligere tema om kultur og bæredygtighed.

NYHEDSBREV

Vil du have inspiration, ny viden, aktuelle tendenser og konkrete erfaringer fra kulturlivet direkte i din indbakke? Midtjysk Kulturakademi tilbyder gratis, kulturfagligt nørderi og videndeling for alle, der arbejder med kunst og kultur. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

KONTAKT

Tanja Phaff Louring
Projektleder, Midtjysk Kulturakademi
+ 45 51 97 97 28
tanja.louring@ru.rm.dk


Sekretariatet for
Europæisk Kulturregion,

Region Midtjylland
Skottenborg 26

8800 Viborg
info.kulturregion@rm.dk

Presse

Tilgængelighedserklæring

Cookiepolitik

MIDTjysk kulturakademi

Bag Midtjysk Kulturakademi står Region Midtjylland og Europæisk Kulturregion - det regionale kultursamarbejde mellem Region Midtjylland og alle 19 kommuner i regionen

Kommunikationsansvarlig:
Amalie Møller Christensen
amachi@rm.dk
+45 24 75 37 95

midt_logo_i-samarbejde-med-03_sort_cmyk
Europæisk kulturregion logo