I august 2021 udkom FN med en klimarapport, som endnu engang satte streg under de store og alvorlige konsekvenser ved klimakrisen. Samtidig har vi ifølge verdensorganisationen under ti år til at nå de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Verdensmålene udgør en lang række mål, som forpligter alle FNs 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og en mere bæredygtig økonomisk vækst. Målene skal sætte verden på rette kurs mod en mere bæredygtig udvikling i fremtiden, og de appellerer til, at alle lande, stater, organisationer, institutioner og brancher tager del i forandringerne.

Der er altså efterhånden bred enighed om, at vi er nødt til at prioritere bæredygtighed og den grønne omstilling i alle områder af vores samfund. Det gælder også i kulturverdenen. Med dette tema stiller vi derfor skarpt på kulturbranchens muligheder og udfordringer, når det kommer til bæredygtig udvikling. For hvordan hænger bæredygtighed og kultur egentlig sammen? Hvad kan vi gøre for at skabe mere bæredygtige kunstproduktioner? Kan kunst og kultur være med til at inspirere og drive den bæredygtige omstilling? Og skal kulturen egentlig have sit eget verdensmål? Med afsæt i disse spørgsmål dykker vi ned i det brede bæredygtighedsbegreb, søger svar hos udvalgte eksperter, kunstnere, organisationer og institutioner og kigger på, kulturens rolle i den bæredygtige omstilling og mobilisering.

Rigtig god fornøjelse!

TEMA 5 - NOVEMBER 2021

bæredygtighed

NYHEDSBREV

Vil du have inspiration, ny viden, aktuelle tendenser og konkrete erfaringer fra kulturlivet direkte i din indbakke? Midt i Kulturen tilbyder gratis, kulturfagligt nørderi og videndeling for alle, der arbejder med kunst og kultur. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

KONTAKT

Bettina Kiilsgaard Henrichsen
Projektleder, Midtjysk Kulturakademi
+ 45 40 85 04 05
bettina.henrichsen@ru.rm.dk

Sekretariatet for
Europæisk Kulturregion,

Region Midtjylland
Skottenborg 26

8800 Viborg
info.kulturregion@rm.dk

Presse

Cookiepolitik

MIDT I KULTUREN

Midt i Kulturen er Midtjysk Kulturakademis digitale platform for videndeling i kulturlivet. Bag Midtjysk Kulturakademi står Europæisk Kulturregion - et kultursamarbejde mellem Region Midtjylland og alle 19 kommuner i regionen.

Kommunikationsansvarlig:
Jeanette Østerlund Bamford
jeanette.osterlund.bamford@ru.rm.dk
+45 40 11 40 71

EuropeanRegionOfCultureLogo_DK_RGB_Horizontal_W