Hvorfor har kulturen bæredygtig værdi?

Værktøjer

Nedenfor kan du finde konkrete værktøjer, som kan hjælpe dig og din organisation godt i gang med bæredygtighedsarbejdet.

Værktøjerne indgik oprindeligt i en større værktøjskasse, som blev udviklet til turisme- og konferenceindustrien i et samarbejde mellem MeetDenmark, Wonderful Copenhagen, BDO Advisory og Hansen & Ersbøll Agenda.

vaerktojer-illu-1

Sådan bruger du værktøjerne

Her finder du en række konkrete værktøjer til de første skridt i arbejdet med bæredygtighed i kulturinstitutioner. Der er ingen fast opskrift for, hvilke værktøjer man skal bruge, eller i hvilken rækkefølge, og de kan tilpasses efter lige præcis din organisations behov.

Due diligence

Due diligence er ikke et egentligt værktøj, men snarere en proces til at identificere, forebygge og begrænse en kulturinstitutions negative indvirkninger på mennesker, miljø og samfund. Ved at bruge Due Diligence-metoden sikrer I, at jeres bæredygtighedsarbejde forankres hos ledelsen og i organisationen.

Download Excel-dokumentet: Due Diligence

Åbn pdf'en: Guide til Due Diligence (åbner i ny fane)

Bæredygtighedsrapport

Ved hjælp af en bæredygtighedsrapport får I samlet op på jeres bæredygtighedsarbejde i et officielt format, der kan bruges på hjemmeside og i markedsføring.

Download Power Point-dokumentet: Bæredygtighedsrapport

Åbn pdf'en: Guide til Bæredygtighedsrapport (åbner i ny fane)

En kulturinstitutions arbejde med bæredygtighedsstrategi

Her kan du møde Bo Skaarup, direktør for Naturhistorisk Museum Aarhus, og høre om hans tilgang til det strategiske arbejde med bæredygtighed som kulturinstitution.

Interviewet er lavet i forbindelse med vores konference "Kan kulturen redde verden?", der fandt sted 19. november 2022 på Dokk1 i Aarhus.

Læs mere om konferencen og find hovedpointerne fra dagen her (åbner i ny fane)


video_6
portraetter-12

Medvirkende

BO SKAARUP, DIREKTØR FOR NATURHISTORISK MUSEUM AARHUS

Et barn maler et træ som et billede for bæredygtighed

Få mere inspiration til at arbejde med bæredygtighed i kulturbranchen i vores tidligere tema om kultur og bæredygtighed.

NYHEDSBREV

Vil du have inspiration, ny viden, aktuelle tendenser og konkrete erfaringer fra kulturlivet direkte i din indbakke? Midtjysk Kulturakademi tilbyder gratis, kulturfagligt nørderi og videndeling for alle, der arbejder med kunst og kultur. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

KONTAKT

Tanja Phaff Louring
Projektleder, Midtjysk Kulturakademi
+ 45 51 97 97 28
tanja.louring@ru.rm.dk


Sekretariatet for
Europæisk Kulturregion,

Region Midtjylland
Skottenborg 26

8800 Viborg
info.kulturregion@rm.dk

Presse

Tilgængelighedserklæring

Cookiepolitik

MIDTjysk kulturakademi

Bag Midtjysk Kulturakademi står Region Midtjylland og Europæisk Kulturregion - det regionale kultursamarbejde mellem Region Midtjylland og alle 19 kommuner i regionen

Kommunikationsansvarlig:
Amalie Møller Christensen
amachi@rm.dk
+45 24 75 37 95

midt_logo_i-samarbejde-med-03_sort_cmyk
Europæisk kulturregion logo