udkast1_digitalisering-2

TEMA 6 - ETERÅR 2021/VINTER 2022

DIGITALISERING

Corona-krisen har for alvor sat fart på den digitale omstilling og tænkning i kulturbranchen, og de seneste par år har rigtig mange prøvet kræfter med digitale værktøjer for at nå ud til publikum. Men hvordan kommer man fra nødvendig reaktion til strategisk forankring? Og hvordan bruger man bedst de nye digitale kompetencer til at udvikle sin organisation og skabe en bedre forretning? I de kommende måneder dykker vi ned i digitaliseringens potentialer som et nødvendigt redskab til forandring i kulturinstitutionerne. Det hele skydes i gang med en digital mini-konference tirsdag d. 12. oktober kl. 10.00-11.00. Her vil en digitaliseringsekspert og tre repræsentanter fra forskellige danske kulturinstitutioner stille skarpt på digitaliseringens potentialer og konkrete udfordringer i kulturbranchen.

MIK_BARN-MED-TRAE

TEMA 5 - 2. NOVEMBER 2021

BÆREDYGTIGHED

Der er efterhånden bred enighed om, at vi er nødt til at prioritere bæredygtighed og den grønne omstilling i alle områder af vores samfund. Det gælder også i kulturverdenen. I dette tema stiller vi skarpt på kulturbranchens muligheder og udfordringer, når det kommer til bæredygtig udvikling. For hvordan hænger bæredygtighed og kultur egentlig sammen? Hvad kan vi gøre for at skabe mere bæredygtige kunstproduktioner? Og hvordan kan kunst og kultur være med til at inspirere og drive den bæredygtige omstilling?

Kulturhuse_forside2_pin

TEMA 4 - 3. MAJ 2021

Europæisk Kulturregion og partnerskabet ART HACK har sendt arkitekt, vært og kulturpersonlighed Ane Cortzen på road trip til en række midtjyske kulturhuse. Det er blevet til en podcast og et nyt tema på Midt i Kulturen, der tager temperaturen på de danske kulturhuse og fortæller historien om de mange lokale ildsjæle, der hver dag pukler for at udvikle deres lokalsamfund gennem kunst, kultur, foreningsliv og kreativt iværksætteri. Hvert afsnit er optaget på location i fire meget forskellige kulturhuse i Region Midtjylland og har hvert sit eget tema, som udspringer fra det sted, vi besøger. Kulturen er i huset!

tema-01

TEMA 2 - 14. DECEMBER 2020

Kunst og kultur har stor betydning for vores sundhed, trivsel og livskvalitet. Verden står lige nu midt i en af de største globale sundhedskriser, vi nogensinde har oplevet. En krise, der - udover de fysiske og samfundsøkonomiske konsekvenser - også betyder, at mange mennesker kæmper med svære mentale følger af ændringerne i deres hverdag, isolation og usikkerhed. Det handler blandt andet om ensomhed, angst, stress og depression. Det er derfor det helt rigtige tidspunkt at se nærmere på kunst og kulturs indvirkning på vores sundhed - og på de nye muligheder og udfordringer, som en stærkere kobling af kulturlivet og sundhedssektoren medfører for kunstnere og kulturinstitutioner.

CORONA_1080

TEMA 1 - 21. SEPTEMBER 2020

KUNST OG KULTUR I EN KRISETID

I den sidste tid er der én problematik, der har overskygget alle andre. Derfor skal vores første tema selvfølgelig handle om det virus, der har sat hele verden i undtagelsestilstand. Midt i Kulturen er barn af corona-krisen. Platformen er blevet til som et alternativt digitalt konferencerum, hvor man kan blive inspireret, lære af andres erfaringer og møde nye perspektiver - både mens vi ikke kan være sammen fysisk og i fremtiden. For det digitale landskab tilbyder fortsat masser af nye muligheder for kulturformidling, publikumsudvikling, nye forretningsmodeller og oplevelsesformater.

“Kulturlivet har været nødt til at genopfinde sig selv under coronakrisen. Det har resulteret i masser af kreative og nyskabende løsninger på, hvordan vi kan opleve kunst og være sammen, mens vi er adskilt. Det har vist en modstandsdygtighed og en fantastisk innovationsevne, og det har givet nogle vigtige erfaringer, som er med til at styrke en kulturbranche, der stadig er hårdt ramt af krisen.”

- Anders Kühnau, Formand for Regionsrådet i Region Midtjylland

“Kunsten og kulturen har i den seneste tid formået at samle os på trods af den fysiske afstand. Digitale kulturoplevelser, drive-in-koncerter, baggårdsunderholdning, online læsegrupper, fællessang i haverne og alle mulige andre corona-venlige kulturaktiviteter har været med til at skabe mening, refleksion og fællesskab i en tid præget af frygt og usikkerhed. Og det har mindet os alle sammen om, hvor stor betydning et levende kulturliv har for vores samfund.”

- Torben Hansen, Formand for Kommunekontaktrådet (KKR) i Midtjylland OG Borgmester i Randers Kommune

NYHEDSBREV

Vil du have inspiration, ny viden, aktuelle tendenser og konkrete erfaringer fra kulturlivet direkte i din indbakke? Midt i Kulturen tilbyder gratis, kulturfagligt nørderi og videndeling for alle, der arbejder med kunst og kultur. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

KONTAKT

Bettina Kiilsgaard Henrichsen
Projektleder, Midtjysk Kulturakademi
+ 45 40 85 04 05
bettina.henrichsen@ru.rm.dk

Sekretariatet for
Europæisk Kulturregion,

Region Midtjylland
Skottenborg 26

8800 Viborg
info.kulturregion@rm.dk

Cookiepolitik

MIDT I KULTUREN

Midt i Kulturen er Midtjysk Kulturakademis digitale platform for videndeling i kulturlivet. Bag Midtjysk Kulturakademi står Europæisk Kulturregion - et kultursamarbejde mellem Region Midtjylland og alle 19 kommuner i regionen.

Kommunikationsansvarlig:
Amalie Møller Christensen
amachi@rm.dk
+45 24 75 37 95

EuropeanRegionOfCultureLogo_DK_RGB_Horizontal_W