kulturen er i huset #3

slagteriet i holsterbro

INDHOLDSFORTEGNELSE

1. Kulturen er i huset #3: Slagteriet i Holstebro: Når 1+1 giver 3 – kreativt iværksætteri og vækst

På Slagteriet i Holstebro møder vi Pia Stræde Palmelund, direktør for Slagteriet, som viser rundt på det tidligere Danish Crown slagteri, der ligger som en kile midt i Holstebro centrum. I den centrale den af området står de rå industrielle bygninger stadig tilbage og er nu rum for en lang række kulturelle aktiviteter, ungdomshus og meget mere. Vi møder også Mette Sandholt, som er en del af det kreative iværksætterfællesskab Kulturdivisonen, der siden 2015 har huseret på første etage af de gamle slagteribygninger og nu formelt er fusioneret med selve Slagteriet.

Pia Stræde Palmelund og Ane Cortzen mødes derefter med H.C. Østerby, borgmester (S) i Holstebro, og Peter Kjeldbjerg, direktør for ErhvervsForum Holstebro. H.C. Østerby understreger, at Slagteriet er en fortsættelse af en strategisk satsning på kultur, som har været en del af kommunens ånd siden 1960’erne.

De tre diskuterer emner som kreativt iværksætteri, alternative partnerskaber og kulturens potentiale som vækstmotor for en kommune. Hvilken rolle spiller de kreative erhverv for Holstebros, Vestjyllands og Danmarks vækstpotentiale de kommende år? Hvordan kan vi blive endnu bedre til at arbejde tværfagligt – fx mellem kunst og erhvervsliv? Hvilke barrierer er der? Og kan kulturhusene være en nøglespiller på området?

Optagelse, redigering og jingleproduktion: Podcaster.dk

Horeboffer_pin

midt i kulturen x arthack: Kulturen er i huset 3:4 slagteriet i holstebro

NYHEDSBREV

Vil du have inspiration, ny viden, aktuelle tendenser og konkrete erfaringer fra kulturlivet direkte i din indbakke? Midt i Kulturen tilbyder gratis, kulturfagligt nørderi og videndeling for alle, der arbejder med kunst og kultur. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

KONTAKT

Sekretariatet for
Europæisk Kulturregion,
Region Midtjylland

Skottenborg 26
8800 Viborg

info.kulturregion@rm.dk

Cookiepolitik

MIDT I KULTUREN

Midt i kulturen er en digital platform for videndeling i kulturlivet skabt af Europæisk Kulturregion. Vi undersøger løbende forskellige aspekter af kulturverdenen og samler brugbare erfaringer op, så alle kan få glæde af dem.

Kommunikationsansvarlig:
Amalie Møller Christensen
amachi@rm.dk
+45 24 75 37 95

EuropeanRegionOfCultureLogo_DK_RGB_Horizontal_W