kulturen er i huset #1

sambiosen på samsø

Indholdsfortegnelse

1. Kulturen er i huset #1: Sambiosen på Samsø: Hvem ejer kulturhusene? Frivillighed og demokratisk dannelse

I dette afsnit af podcasten er vi på besøg i Sambiosen på Samsø. Den daglige leder, Jeppe Skriver, viser Ane Cortzen rundt i huset, som bl.a. rummer en stor ny kultursal, et imponerende bibliotek og flotte idrætsfaciliteter. Jeppe Skriver fortæller om deres satsning på frivillighed, medskabelse og hvordan Sambiosen er med til at skabe sammenhold og udvikling for et lille samfund som Samsø.

I den store kultursal sættes Jeppe Skriver i stævne til en samtale med Peter Boesen, partner i Urban Goods. Han er én af forfatterne bag rapporten Kulturhuse i Midtjylland, som påpegede en række tematikker og udfordringer, som er fælles for de mange og meget forskellige kulturhuse i regionen.

Samtalens ramme er spørgsmålet om, hvad kulturhuse bidrager med til det samfund, de er en del af – og født af. Hvem ejer kulturhusene? De taler om organisering, økonomi og ledelse. Om demokrati og dannelse - og om hvorvidt kulturhusene sidder med løsningen på at genopbygge vores sociale liv og demokratiske ansvarlighed efter coronakrisen.

Optagelse, redigering og jingleproduktion: Podcaster.dk

Horeboffer_pin

Midt i Kulturen X ART HACK: Kulturen er i huset 1:4 - Sambiosen på Samsø

NYHEDSBREV

Vil du have inspiration, ny viden, aktuelle tendenser og konkrete erfaringer fra kulturlivet direkte i din indbakke? Midt i Kulturen tilbyder gratis, kulturfagligt nørderi og videndeling for alle, der arbejder med kunst og kultur. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

KONTAKT

Bettina Kiilsgaard Henrichsen
Projektleder, Midtjysk Kulturakademi
+ 45 40 85 04 05
bettina.henrichsen@ru.rm.dk

Sekretariatet for
Europæisk Kulturregion,
Region Midtjylland
Skottenborg 26
8800 Viborg
info.kulturregion@rm.dk

Cookiepolitik

MIDT I KULTUREN

Midt i Kulturen er Midtjysk Kulturakademis digitale platform for videndeling i kulturlivet. Bag Midtjysk Kulturakademi står Europæisk Kulturregion - et kultursamarbejde mellem Region Midtjylland og alle 19 kommuner i regionen.

Kommunikationsansvarlig:
Amalie Møller Christensen
amachi@rm.dk
+45 24 75 37 95

EuropeanRegionOfCultureLogo_DK_RGB_Horizontal_W