kulturen er i huset #1

sambiosen på samsø

Indholdsfortegnelse

1. Kulturen er i huset #1: Sambiosen på Samsø: Hvem ejer kulturhusene? Frivillighed og demokratisk dannelse

I dette afsnit af podcasten er vi på besøg i Sambiosen på Samsø. Den daglige leder, Jeppe Skriver, viser Ane Cortzen rundt i huset, som bl.a. rummer en stor ny kultursal, et imponerende bibliotek og flotte idrætsfaciliteter. Jeppe Skriver fortæller om deres satsning på frivillighed, medskabelse og hvordan Sambiosen er med til at skabe sammenhold og udvikling for et lille samfund som Samsø.

I den store kultursal sættes Jeppe Skriver i stævne til en samtale med Peter Boesen, partner i Urban Goods. Han er én af forfatterne bag rapporten Kulturhuse i Midtjylland, som påpegede en række tematikker og udfordringer, som er fælles for de mange og meget forskellige kulturhuse i regionen.

Samtalens ramme er spørgsmålet om, hvad kulturhuse bidrager med til det samfund, de er en del af – og født af. Hvem ejer kulturhusene? De taler om organisering, økonomi og ledelse. Om demokrati og dannelse - og om hvorvidt kulturhusene sidder med løsningen på at genopbygge vores sociale liv og demokratiske ansvarlighed efter coronakrisen.

Optagelse, redigering og jingleproduktion: Podcaster.dk

Horeboffer_pin

Midt i Kulturen X ART HACK: Kulturen er i huset 1:4 - Sambiosen på Samsø

NYHEDSBREV

Vil du have inspiration, ny viden, aktuelle tendenser og konkrete erfaringer fra kulturlivet direkte i din indbakke? Midt i Kulturen tilbyder gratis, kulturfagligt nørderi og videndeling for alle, der arbejder med kunst og kultur. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

KONTAKT

Sekretariatet for
Europæisk Kulturregion,
Region Midtjylland

Skottenborg 26
8800 Viborg

info.kulturregion@rm.dk

Cookiepolitik

MIDT I KULTUREN

Midt i kulturen er en digital platform for videndeling i kulturlivet skabt af Europæisk Kulturregion. Vi undersøger løbende forskellige aspekter af kulturverdenen og samler brugbare erfaringer op, så alle kan få glæde af dem.

Kommunikationsansvarlig:
Amalie Møller Christensen
amachi@rm.dk
+45 24 75 37 95

EuropeanRegionOfCultureLogo_DK_RGB_Horizontal_W