kulturen er i huset #2

maltfabrikken i ebeltoft

INDHOLDSFORTEGNELSE

1. Kulturen er i huset #2: Maltfabrikken i Ebeltoft: Kulturhuset som katalysator for lokal udvikling

På Maltfabrikken i Ebeltoft sætter Ane Cortzen Kristian Krog, direktør på Maltfabrikken, Rasmus Malling Lykke Skov, dramaturg og kunstnerisk leder af Teater Fluks, og Ellen Braae, arkitekt og professor i landskabsarkitektur og byudvikling, i stævne til en samtale om kulturhuset som katalysator for lokal udvikling.

Kristian Krog viser rundt på fabrikken, som åbnede som et moderne – og arkitekturprisvindende – kulturcenter og kulturelt/socialt samlingspunkt for kunst, medborgerskab, lokal madkultur, iværksætteri mv. i foråret 2020. Rasmus Malling Lykke Skov fortæller om sit nylige ophold (artist-in-residency) på Maltfabrikken, hvor han kunstnerisk har iscenesat Maltfabrikkens ånd og fortælling i en lydvandring. En vandring, som fik tårerne frem på direktørens kind.

Det bliver udgangspunktet for en samtale om kulturhuses evne til at ændre et lokalsamfund og om kunstproduktion i nærhed med en lokalbefolkning. Hvad gør det ved en by at få et sted som Maltfabrikken? Hvad er Maltfabrikkens potentiale – og potentielle udfordringer? Hvad kan det bringe med sig af afledte effekter? Hvad skal der til for at skabe en succes?

Optagelse, redigering og jingleproduktion: Podcaster.dk

Horeboffer_pin

midt i kulturen x arthack: Kulturen er i huset 2:4 -maltfabrikken i ebeltoft

Se fotos fra optagelserne i galleriet
Fotos: Gorm Branderup/Skæg & Ballade

NYHEDSBREV

Vil du have inspiration, ny viden, aktuelle tendenser og konkrete erfaringer fra kulturlivet direkte i din indbakke? Midt i Kulturen tilbyder gratis, kulturfagligt nørderi og videndeling for alle, der arbejder med kunst og kultur. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

KONTAKT

Sekretariatet for
Europæisk Kulturregion,
Region Midtjylland

Skottenborg 26
8800 Viborg

info.kulturregion@rm.dk

Cookiepolitik

MIDT I KULTUREN

Midt i kulturen er en digital platform for videndeling i kulturlivet skabt af Europæisk Kulturregion. Vi undersøger løbende forskellige aspekter af kulturverdenen og samler brugbare erfaringer op, så alle kan få glæde af dem.

Kommunikationsansvarlig:
Amalie Møller Christensen
amachi@rm.dk
+45 24 75 37 95

EuropeanRegionOfCultureLogo_DK_RGB_Horizontal_W