main_illu-01

I ordbogen defineres ordet "vækstlag" som "en gruppe af mennesker, der er på vej frem og som skaber ny udvikling på et område". Udvikling, nyskabelse og kreativitet er altsammen nøgleord i kulturverdenen, men hvad - og hvem - er kulturens vækstlag egentlig? Og hvilken rolle spiller vækstlaget for udviklingen af kulturlivet?

I dette tema sætter vi fokus på nogle af de tiltag, organisationer, grupper og miljøer, som arbejder på at skabe kulturudvikling  og nye initiativer. Vækstlag bliver ofte brugt til at beskrive både helt nye, spirende tiltag og mere etablerede organisationer. Vi ønsker  at skabe en fælles forståelse af begrebet og ser nærmere på vækstlagets betydning. Vi dykker ned i nogle af de forskellige typer af kulturelle og kreative vækstlag, der findes omkring os, og undersøger deres særlige bidrag. Afslutningsvis tager vi et kig på fremtidens rekruttering og udviklingen af vækstlag, og ser på hvordan vi som branche kan sikre de bedst mulige forudsætninger for vækstlagenes udviklingsmuligheder i fremtiden.

Rigtig god læselyst!

TEMA 9 - MAJ 2023

VÆKSTLAG

NYHEDSBREV

Vil du have inspiration, ny viden, aktuelle tendenser og konkrete erfaringer fra kulturlivet direkte i din indbakke? Midt i Kulturen tilbyder gratis, kulturfagligt nørderi og videndeling for alle, der arbejder med kunst og kultur. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

KONTAKT

Bettina Kiilsgaard Henrichsen
Projektleder, Midtjysk Kulturakademi
+ 45 40 85 04 05
bettina.henrichsen@ru.rm.dk

Sekretariatet for
Europæisk Kulturregion,

Region Midtjylland
Skottenborg 26

8800 Viborg
info.kulturregion@rm.dk

Presse

Cookiepolitik

MIDT I KULTUREN

Midt i Kulturen er Midtjysk Kulturakademis digitale platform for videndeling i kulturlivet. Bag Midtjysk Kulturakademi står Europæisk Kulturregion - et kultursamarbejde mellem Region Midtjylland og alle 19 kommuner i regionen.

Kommunikationsansvarlig:
Amalie Møller Christensen
amachi@rm.dk
+45 24 75 37 95

EuropeanRegionOfCultureLogo_DK_RGB_Horizontal_W