Den spirende kultur visualiseret af personer som nysgerrigt kigger på en spirende plante

På tværs af kommuner, regioner, lande, brancher og organisationer opstår der hver eneste dag nye partnerskaber. Forskellige fagligheder og kompetencer mødes i en aftale om at samarbejde. Men hvad betyder dette partnerskab egentlig? Og hvad indebærer det? 

Stærke partnerskaber er et vigtigt værktøj i muligheden for at ændre og innovere en udvikling eller agenda, som rækker ud over den måde, vi plejer at arbejde på. I dette tema undersøger vi partnerskabsbegrebet i relation til kultursektoren, og hvad der sker, når vi går sammen om at skabe noget stærkere. 

Rigtig god fornøjelse!

Et puslespil med flere forskellige kultursymboler for at visualisere et partnerskab i kulturen

Grundelementer som samarbejde, fælles mål eller fælles værdier dukker måske op i tankestrømmen, når vi nævner ordet ‘partnerskab’. Men hvad sker der egentlig, når vi tager spadestikket dybere og afdækker, hvad et partnerskab er og kan betyde, når vi bevæger os inden for kulturen?

LYDINTERVIEW, UDDRAG, CITATSAMLING

En kultursnak over kaffen visualiseret med kaffekopper og en taleboble med forskellige kultursymboler

Hvor finder vi eksemplerne på partnerskaber, når vi ser på tværs af kommuner, landegrænser, brancher eller organisationer? Og hvilken type samarbejde opstår, når man bygger bro mellem fagligheder og interesser? Vi kigger på eksempler på partnerskaber.

VIDEO, ARTIKEL, CASESAMLING

Et arbejdsbord fyldt med ideer som visualiserer et igangværende partnerskab

Det kan let virke uoverskueligt at komme i gang med et partnerskab - men det er ikke nødvendigvis så ressourcekrævende, som det lyder. “Vi vil gerne, men ved ved ikke, hvordan vi bedst kommer i gang” er en kendt bekymring, som går igen. Derfor har vi samlet de bedste råd, platforme til at søge partnere og ikke mindst, hvad næste skridt er, når du har fundet din partner og gerne vil i gang med projektet. 

ARTIKEL, LINKSAMLING, UDTALELSE

OKTOBER 2022

DET GODE PARTNERSKAB

NYHEDSBREV

Vil du have inspiration, ny viden, aktuelle tendenser og konkrete erfaringer fra kulturlivet direkte i din indbakke? Midtjysk Kulturakademi tilbyder gratis, kulturfagligt nørderi og videndeling for alle, der arbejder med kunst og kultur. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

KONTAKT

Tanja Phaff Louring
Projektleder, Midtjysk Kulturakademi
+ 45 51 97 97 28
tanja.louring@ru.rm.dk


Sekretariatet for
Europæisk Kulturregion,

Region Midtjylland
Skottenborg 26

8800 Viborg
info.kulturregion@rm.dk

Presse

Tilgængelighedserklæring

Cookiepolitik

MIDTjysk kulturakademi

Bag Midtjysk Kulturakademi står Region Midtjylland og Europæisk Kulturregion - det regionale kultursamarbejde mellem Region Midtjylland og alle 19 kommuner i regionen

Kommunikationsansvarlig:
Amalie Møller Christensen
amachi@rm.dk
+45 24 75 37 95

midt_logo_i-samarbejde-med-03_sort_cmyk
Europæisk kulturregion logo