Genstart af kulturen visualiseret med en rund pil med forskellige kultursymboler rundt om

I foråret 2021 placerede Danmarks Statistik kulturbranchen i top tre over de hårdest ramte brancher under corona-pandemien. I to år har kunsten og kulturen gentagne gange skulle finde sin plads i en verden, hvor fysiske oplevelser i lange perioder ikke var en mulighed. Alligevel formåede kulturlivet at spille en vigtig rolle i de mørkeste nedlukningstider, og vi ser i dag på en branche, der har gennemgået en enorm udvikling på rekordtid, og som har forsøgt sig med nytænkning af både koncepter, formater og formidlingsformer.

Med dette tema sætter vi fokus på, hvad vi som kulturbranche tager med os fra corona-tiden, og hvordan de seneste år har påvirket fremtiden for kunst og kultur. Vi ser nærmere på kulturlivets tilstand, mens genåbningen langsomt tager form og stiller spørgsmålene: Hvad har vi lært? Hvor står vi nu? Og hvor skal vi hen?

Rigtig god fornøjelse!

En person som kigger på en udstilling af en Corona molekyle for at visualisere hvad kulturlivet har lært af en krisetid

Hvad har vi i kulturlivet lært af krisetiden? Vi har spurgt en række forskellige repræsentanter fra den danske kulturbranche om, hvad de har lært i løbet af en krisetid, der på mange måder har vendt op og ned på kulturlivet, som vi kendte det. En tid, der både har krævet udvikling af de enkelte aktørers tilbud og kulturformidling, som har skabt helt nye formater, og som nye og anderledes kunstværker er vokset ud af.

INTERVIEW, Q&A, KOMMENTAR, RAPPORT, LINKSAMLING

En person som står i en rund pil med kultursymboler rundt om sig, for at visualisere hvor vi står i denne genstart

De udfordringer og processer, som kulturlivet har været igennem de seneste år, har givet flere aktører en ny hverdag med anderledes arbejdsgange. Her på siden sætter vi fokus på, hvor institutionerne står i dag og på forbrugernes tilgang til kunsten og kulturen i genåbningens tid. Med lyd, statistikker og et blik ud i verden forsøger vi at danne et billede af, hvad der fylder på både den danske og europæiske kulturscene nu. 

INTERVIEW, CASESAMLING, RAPPORT

En åbning som visualiserer genstart af kulturen. Ud af åbningen fremgår flere forskellige kultursymboler

Hvad tager vi med os ind i fremtiden efter pandemien? Der er sket meget igennem den seneste tid, og kunstnere og kulturinstitutioner forsøger fortsat at finde fodfæste i genstarten af samfundet efter to år med nedlukninger, aflysninger, restriktioner og hjælpepakker. Men hvordan ser kulturlivet selv på fremtiden? Og hvad siger forskerne?

VIDEO, ARTIKEL, INSPIRATIONSKATALOG

FEBRUAR 2022

Genstart

NYHEDSBREV

Vil du have inspiration, ny viden, aktuelle tendenser og konkrete erfaringer fra kulturlivet direkte i din indbakke? Midtjysk Kulturakademi tilbyder gratis, kulturfagligt nørderi og videndeling for alle, der arbejder med kunst og kultur. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

KONTAKT

Tanja Phaff Louring
Projektleder, Midtjysk Kulturakademi
+ 45 51 97 97 28
tanja.louring@ru.rm.dk


Sekretariatet for
Europæisk Kulturregion,

Region Midtjylland
Skottenborg 26

8800 Viborg
info.kulturregion@rm.dk

Presse

Tilgængelighedserklæring

Cookiepolitik

MIDTjysk kulturakademi

Bag Midtjysk Kulturakademi står Region Midtjylland og Europæisk Kulturregion - det regionale kultursamarbejde mellem Region Midtjylland og alle 19 kommuner i regionen

Kommunikationsansvarlig:
Amalie Møller Christensen
amachi@rm.dk
+45 24 75 37 95

midt_logo_i-samarbejde-med-03_sort_cmyk
Europæisk kulturregion logo