kulturen er i huset #2

maltfabrikken i ebeltoft

INDHOLDSFORTEGNELSE

1. Kulturen er i huset #2: Maltfabrikken i Ebeltoft: Kulturhuset som katalysator for lokal udvikling

På Maltfabrikken i Ebeltoft sætter Ane Cortzen Kristian Krog, direktør på Maltfabrikken, Rasmus Malling Lykke Skov, dramaturg og kunstnerisk leder af Teater Fluks, og Ellen Braae, arkitekt og professor i landskabsarkitektur og byudvikling, i stævne til en samtale om kulturhuset som katalysator for lokal udvikling.

Kristian Krog viser rundt på fabrikken, som åbnede som et moderne – og arkitekturprisvindende – kulturcenter og kulturelt/socialt samlingspunkt for kunst, medborgerskab, lokal madkultur, iværksætteri mv. i foråret 2020. Rasmus Malling Lykke Skov fortæller om sit nylige ophold (artist-in-residency) på Maltfabrikken, hvor han kunstnerisk har iscenesat Maltfabrikkens ånd og fortælling i en lydvandring. En vandring, som fik tårerne frem på direktørens kind.

Det bliver udgangspunktet for en samtale om kulturhuses evne til at ændre et lokalsamfund og om kunstproduktion i nærhed med en lokalbefolkning. Hvad gør det ved en by at få et sted som Maltfabrikken? Hvad er Maltfabrikkens potentiale – og potentielle udfordringer? Hvad kan det bringe med sig af afledte effekter? Hvad skal der til for at skabe en succes?

Optagelse, redigering og jingleproduktion: Podcaster.dk

Her kan du lytte til kultur visualiseret som et par hørebøffer

midt i kulturen x arthack: Kulturen er i huset 2:4 -maltfabrikken i ebeltoft

Se fotos fra optagelserne i galleriet
Fotos: Gorm Branderup/Skæg & Ballade

NYHEDSBREV

Vil du have inspiration, ny viden, aktuelle tendenser og konkrete erfaringer fra kulturlivet direkte i din indbakke? Midtjysk Kulturakademi tilbyder gratis, kulturfagligt nørderi og videndeling for alle, der arbejder med kunst og kultur. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

KONTAKT

Tanja Phaff Louring
Projektleder, Midtjysk Kulturakademi
+ 45 51 97 97 28
tanja.louring@ru.rm.dk


Sekretariatet for
Europæisk Kulturregion,

Region Midtjylland
Skottenborg 26

8800 Viborg
info.kulturregion@rm.dk

Presse

Tilgængelighedserklæring

Cookiepolitik

MIDTjysk kulturakademi

Bag Midtjysk Kulturakademi står Region Midtjylland og Europæisk Kulturregion - det regionale kultursamarbejde mellem Region Midtjylland og alle 19 kommuner i regionen

Kommunikationsansvarlig:
Amalie Møller Christensen
amachi@rm.dk
+45 24 75 37 95

midt_logo_i-samarbejde-med-03_sort_cmyk
Europæisk kulturregion logo